Module 2 of the International training course 'Innovating the agribusiness sector' analizzerà:
- the procedure e le formalità doganali per l’esportazione dei prodotti agroalimentari, con particolare riferimento alla classificazione doganale dei prodotti e all’origine Of the same;
- the Regulatory agencies and facilities responsible for health and product licensing, inspection, and certification, ai quali l’azienda agroalimentare esportatrice dovrà rapportarsi;
- the Mandatory and voluntary standards on nutrition, environmental and health information, che l’esportatore deve conoscere;
- the Definition of agricultural enterprise for VAT purposes and its distinction from the other types Of enterprises operating in the agribusiness sector;
- the Special VAT regime and other VAT rules applicable to agricultural enterprises and their impact on transnational operations;
- the excise system dovute sul vino e sulle altre bevande alcoliche e le modalità di liquidazione delle accise nelle operazioni di vendita intra-comunitaria di tali beni.
Modalità di partecipazione:
La partecipazione al webinar è free upon online registration By April 20, 2022.
For registration after the deadline contact: [email protected].
Registrants will be emailed the link to connect to the live broadcast on the Zoom platform and the link to the online questionnaire the day before.
As a reminder, questions submitted before the conclusion of the webinar will not be considered.